Waldorfsalat

Nok til 12:

2 pk lettmajones
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
400 g hodekål
2 røde epler
300 g sellerirot
1 pose valnøtter
8 ringer (2 småbokser) ananas
400 g steinfrie blå druer


1 Stivpisk fløten og bland den med lettmajones. Smak til til salt, pepper og litt sukker.

2 Vask eplene. Skjær rundt kjernehuset som bildet viser. Skjær eplene i terninger. 
  


3 Skrell sellerirot og riv på råkostjern.












4 Finsnitt hodekålen.












6 Legg ananasringene på kjøkkenpapair og la de rette av seg. Del ananasringene i biter.











7. Del druene i to














8 Bland alt i kremen og hell salaten over i en glassbolle.
5 Hakk valnøttene og ha de i en liten bolle.PS Hvis jeg ikke er helt sikker på alt alle gjestene kan spise nøtter så setter jeg dem i en skål ved siden av.
9 Pynt med noen druer.